Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

LUENNOT

Koiran lihashuolto ja venyttely - luento sisältää teorian osan lihashuollosta ja venyttelyistä, lopuksi venyttelyt harjoitellaan myös käytännössä

Koiran kotihieronta - Sisältää teoria ja käytännön osuuden hieronnasta. Ei valmista ammattiin vaan antaa sinulle ohjeistusta oman koirasi kevyeen hieromiseen. 

 

Luentoja pidetään usein HundSpassa ja koirayhdistyksille  pyynnöstä.

PYYDÄ TARJOUS! Sähköpostilla saara.keranen@fysiotus.fi

PALVELUT ELÄIMILLE

Akupunktioon erittäin tehokas hoitomuoto kivunlievitykseen sekä lihaskalvojen rentouttamiseen.

Terapeuttiset harjoitteet toteutetaan ja ohjataan eläimen omistajalle asiakkaan tarpeen mukaan. Terapeuttiset harjoitteet ovat fysioterapeuttien tärkein työkalu, sillä oikeanlainen liike on lääke jonka tarkoituksena on palauttaa sekä ylläpitää liikkuminen ja toimintakyky mahdollisimman optimaalisena.

Nivelten mobilisoinnilla saadaan lievitettyä kipua, lisäämään nivelen liikkuvuutta sekä parannettua käsiteltävän nivelen nivelruston aineenvaihduntaa.

Hieronnalla saadaan lievitettyä lihasten kipua ja kireys sekä jännitys tiloja. Hieronnalla saadaan lisättyä lihasten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa jonka seurauksena palautumisprosessi ja kuona-aineiden poistuminen nopeutuu. Hieronnalla saadaan ylläpidettyä ja lisättyä lihasten elastisuutta, mikä on suuressa roolissa lihas- ja jännevammojen ennaltaehkäisyssä.

Venyttelyn tavoitteena on lisätä ja ylläpitää elastisuutta lihaksissa, jänteissä, kalvoissa, nivelsiteissä ja nivelkapseleissa. Kuten hieronta, myös venyttely on tärkeässä asemassa lihas ja jännevammojen ennaltaehkäisyssä. Fysioterapiassa ohjataan eläimen omistajalle tarvittavia venyttely tekniikoita jotta lihashuollosta voidaan huolehtia myös hieronta kertojen välillä.

Fasciakäsittely Lihaskalvojen ongelmat voivat syntyä ylikuormituksen, vääränlaisen kuormituksen sekä trauman seurauksena aiheuttaen kipua, liikkeen hallinnan ongelmia ja asentotuntoaistimusten ongelmia. Fasciakäsittelyn tarkoituksena on saada lihaskalvot ”auki” ja toimimaan ongelmitta.

Kraniosakraali terpia (vain koirille) on hyvin hellä hoitomuoto, jossa kehon ongelmakohtia etsitään kraniosakraalijärjestelmän toimintaa havannoimalla. Hoito on hyvin kevyttä ja hellävaraista. Kraniosakraaliterapian on kehittänyt John E. Upledger. Karniosakraaliopinnot olen käynyt Upledger Instituten kautta.


Fysikaaliset hoidot

Laser hoidon vaikutus perustuu valokemiallisiin reaktioihin soluissa ja kudoksissa. Hoito vaikuttaa paikallisesti veren- ja lymfanestekiertoon, solujen aineenvaihduntaan, kiihdyttää immunologisia prosesseja ja tehostaa kudosten paranemis- ja uusiutumisprosesseja. Voidaan käyttää lihasten kiputilojen hoitoon, lihasten rentouttamiseen, lihas- ja jännevammojen hoitoon.

Sähköhoidot esimerkiksi NMES (neuro muscular electrical stimulation) hoidoilla voidaan ennaltaehkäistä lihasten atrofiaa ja lisätä lihasvoimaa. Sähköhoitoja, TENS,voidaan käyttää myös kivunhoitoon kuten esimerkiksi spondyloosin aiheuttamiin kipuihin.

Sähköakupunktio on miellyttävä ja erittäin tehokas kivunlievitykseen käytetty hoitomuoto.